Takové politické strany by se ziskem tří procent dostaly na hranici, nad níž již dostávají v následujících čtyřech letech příspěvky od státu.

Dvanáct krajských lídrů těchto dvanácti uskupení oslovil Deník Rovnost a se všemi přinese nebo už přinesl rozhovory v tištěném vydání novin. Poslední ve čtvrtečním tištěném vydání.

Jaké mají názory na celostátní témata? Jak pomohou konkrétně jižní Moravě? Jak dobře znají vlastní volební program? To vše si přečtete v Deníku Rovnost.

Ve čtvrtek si můžete přečíst rozhovory s Taťánou Malou /ANO 2011/, Bohuslavem Sobotkou /ČSSD/, Ivo Pojezným /KSČM/ a Jiřím Miholou /KDU-ČSL/.

V úterý jste si mohli přečíst rozhovory s Michalem Bergem /Strana zelených/, Radkem Holomčíkem /Piráti/, Janou Krutákovou /Starostové a nezávislí/ a Marianem Keremidským /Strana práv občanů/.

Ve středu s Vlastimilem Válkem /TOP09/, Filipem Otevřelem /Realisté/, Petrem Fialou /ODS/ a Janem Hrnčířem /Svoboda a přímá demokracie/.

Na pátek pro čtenáře Deník Rovnost nachystal závěrečný dotazník, kde političtí lídři odpovídali v projektu Deník Bus (na online reportáž z unikátního projektu se můžete podívat ZDE) jednoduše ANO/NE na stejné otázky a kromě toho i křížovou tabulku, kdo s kým by šel/nešel za určitých okolností do koalice, kdyby to bylo na něm.

A samozřejmě v novinách najdete i jednoduchou volební kuchařku.

VOLBY 2017
Nejlepší volební zpravodajství z vašeho kraje, kompletní výsledky všech obcí, vizitky poslanců. Sledování povolebního vyjednávání, reakce vítězů i poražených. To vše nejpodrobněji a nejkvalitněji v pondělním vydání Deníku Rovnost.