„Byli jsme překvapeni. Ocenění jsme získali jen pár měsíců po spuštění a stránky jsou stále ve vývoji,“ řekla webmaster znojemských stránek Marta Kotábová. Ve srovnání s předešlou internetovou prezentací města se zlepšila například navigace po stránkách. Přibyly i zajímavé novinky: několik virtuálních prohlídek zajímavých míst města nebo interaktivní mapa.

Denně také na stránkách přibývají nové zprávy a informace především v sekci úřední deska.„Nejčastěji se návštěvníci znojemských stránek zajímají o úřední dokumenty města, kalendář akcí a turistické informace,“ uvedla Kotábová

Sdružení Zlatý erb pořádá v roce 2008 jubilejní desátý ročník soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí České republiky. „Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií,“ řekl předseda poroty krajského kola Jan Forbelský. Porota hodnotí například přehlednost webu, jeho grafické zpracování nebo možnost přístupu na stránky pro lidi s různým typem postižení včetně nevidomých.
Nová internetová prezentace města stála téměř sto osmdesát tisíc korun a radnice ji spustila začátkem prosince minulého roku. Některé úspěšné webové projekty dostanou i svoji papírovou podobu. Například sekce Sedmasedmdesát divů Znojma, která upozorňuje na zajímavé historické, technické a přírodní památky ve městě a okolí. Publikace v české, německé a anglické jazykové mutaci bude k dispozici celkem ve dvaceti tisících kusech.

Znojemská radnice na webu připravuje i další novinky. „Chystáme například rezervační systém na ubytování nebo elektronický předprodej vstupenek na kulturní akce,“ nastínila Kotábová.

Na Zlatém erbu 2008 Jihomoravský kraj vyhlásil ještě Cenu veřejnosti, která jde do Bezkova.

V celostátním finále budou stránky soutěžit na počátku dubna.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
www.znojmocity.cz
www.bezkov.cz