„Ráda bych přesvědčila lidi o tom, že herecká práce pod záštitou umělecké školy nemusí být jen pro toho, kde se do ní přihlásí," uvažuje Výhodová.

Hodlá propojit uměleckou školu s lidmi, kteří mají talent a chuť hrát divadlo. „Vybrala jsem si hru Voskovce a Wericha Balada z hadrů a chtěla bych ji uvést tak, jak ji tito pánové napsali, tedy s živou muzikou, zpěvy a tancem," přibližuje.

Vypisuje konkurz a hledá herce i herečky starší osmnácti let, kteří mají pohybové i hudební nadání. „Ve hře budou hrát moji žáci, ale na hlavní role si představuji dospělé herce. Nezbytností je samozřejmě správná výslovnost," prozradila pedagožka.

Nyní připravuje na nadcházející čtvrtek vystoupení ve znojemském divadle, kde se představí její žáci, ale také ochotníci z Dobšic, které režijně vede.

„Představení se jmenuje Večer plný komedií a doufám, že se budou všichni dobře bavit. Moji žáci sehrají hru Maryš aneb houby Vávrová. Členové Dobšického národního divadla se představí ve hře Jaroslava Koloděje Jak to vidí ryby z vody," vyjmenovává.

Martina Výhodová je bývalou herečkou divadla Večerní Brno, od roku 1997 pracuje jako pedagožka hereckého oboru na znojemské umělecké škole. Sedmým rokem režíruje dobšické ochotníky.