„V lokalitě vznikne celkem devatenáct pozemků určených pro výstavbu rodinných domů. Měla by tam být jednopodlažní zástavba s možností půdní vestavby a podsklepení," sdělila odborná pracovnice úřadu Lenka Šibalová. Místní komunikace by měly být široké pět a půl metru a doplní je jednostranný chodník o šířce jeden a půl metru.

Město v lokalitě vybuduje inženýrské sítě. „V lokalitě bude splašková kanalizace, dešťová kanalizace pro odvodnění silnic. Dešťové vody z nemovitostí musí vsáknout pozemky u domů. Město nechá zbudovat vodovodní řád, plynovod, rozvody veřejného osvětlení i chránící trubky pro protažení optických kabelů," přibližují úředníci města ve zveřejněném oznámení.

„Zájemci mohou podat žádost o prodej již konkrétního pozemku od prvního července na Městském úřadě Hrušovany nad Jevišovkou, kancelář číslo 5," píše se na webu města.

Záměrem města je prodat stavební místa nejpozději do konce roku 2015, aby ušetřili případné zájemce navýšení kupní ceny o zákonných jednadvacet procent DPH, které bude platit od ledna příštího roku.