„Letos se zaměříme zejména na dokončení dvou rozpracovaných velkých investic, čištění přehrady a rekultivaci skládky. Máme i další plány, ale o těch rozhodneme až podle toho, jak se budou vyvíjet v prvním pololetí příjmy,“ sdělil starosta Pavel Málek.

Oproti minulým letům jevišovický rozpočet mírně narostl. Podle starosty jsou to ale převážně jednorázové příjmy. „V lednu a počátkem února jsme prodávali některé pozemky, zejména přístupové cesty zdejšímu zemědělskému podniku, a výnos z prodeje jsme museli zapsat už do letošního rozpočtu. Rozhodně nám nenarostly daňové příjmy,“ poznamenal starosta.

Rekultivaci skládky a čištění známé přehrady město plánuje dokončit do poloviny roku. Na čištění přehrady se podílí Povodí Moravy. „Naši lidé opravují technická zařízení jako spodní výpustě a další věci. Přehradu plánujeme napustit na jaře,“ řekla již dříve mluvčí Povodí Veronika Slámová.

Každá z akcí stála kolem pětadvaceti milionů korun, město na ně získalo národní a evropské dotace. „Na přehradě se vedle města finančně podílí také kraj a Povodí Moravy,“ upřesnil jevišovický starosta Málek.