„Je velká škoda, že nechali zavřít lékárnu. Teď musí lidé jezdit pro léky až do Znojma,“ potvrdila například Alena Pokorná.

Podobného názoru jsou i další obyvatelé Jevišovic. „Je velká chyba, že tu není lékárna. A to ji s velkou slávou před časem otevírali,“ přidal se i Josef Klouda.

„Od mnoha lidí vím, že jim tady chybí lékárna, což je pravda. K tomuto názoru se musím připojit i já,“ řekla i zdravotní sestra Jana Vajčnerová.

Výdejna léků fungovala v Jevišovicích necelý rok. „Byla to především iniciativa majitele rekonstruovaného objektu. Město spolupracovalo, hlavní práci ale odvedl vlastník,“ uvedl starosta Jevišovic Oldřich Kukla.

Za jeden z důvodů uzavření označil nenaplněná očekávání provozovatele.

„Ukázalo se bohužel, že zejména ze zdejšího domova důchodců přicházelo oproti původním očekáváním méně zákazníků,“ poznamenal starosta.

„Seniorům píše recepty paní doktorka, recepty pak vezme buď pan ředitel nebo údržbáři a jedou pro léky do Znojma. Lékárna není v Jevišovicích asi dva měsíce, měl jí tam pan Sekera pronajatou v bývalé školce. Bohužel se ale lékárna neuživila,“ řekla jedna z ošetřovatelek jevišovického Domova důchodců.

Starosta stesky obyvatel nad zrušením výdejny chápe. „Je to služba, na kterou si člověk rád a rychle zvykne. Nyní máme nejbližší lékárnu v Přímětcích a lidé tak jako dřív jezdí pro léky do znojemských lékáren,“ dodal Kukla.

Podle jeho slov se majitel objektu, kde lékárna byla, stále snaží její provoz obnovit.

„Doufám, že to povede k dobrému výsledku a věřím, že někdy na konci léta bychom mohli vědět víc,“ řekl starosta Jevišovic Oldřich Kukla.

Lékárna ale není jediným problémem, který místní trápí. Ve městě je jedna z nejstarších přehrad v Evropě, voda v ní ale už dlouho neopdovídá hygienickým předpisům. Koupajících se lidí v přehradě tak neustále ubývá.

„Chybí tu pořádné koupaliště. Voda v přehradě je často hygienicky závadná dřív ještě než začne sezona,“ posteskla si třeba Anna Alexová.

Správa a údržba silnic zase sice nedávno kompletně opravila hlavní průtah městem, místní by ale rádi vyděli zrekonstruované i další silnice a chodníky.

„Hlavní silniční průtah je opravený. Zajímá mě, zda se budou opravovat i další silnice, které tady máme,“ zeptal se Silvestr Rožnovský.

„Chodníky a silnice by mohly být v lepším stavu. Buď se po nich špatně chodí, nebo někde vůbec nejsou,“ posteskla si důchodkyně Markéta Rožnovská.