„Architekti odhadují náklady na obnovu na třicet milionů. Město má rozpočet osm milionů, dalších osm dluhů. Na rekonstrukci pro využití jako restauraci a penzion bychom dostali dotaci jen čtyřicet procent,“ uvedl starosta města Pavel Málek.

Podstatně víc peněz by mohla radnice získat na projekt rekonstrukce pro neziskový druh využití. „Školu, knihovnu či radnici máme v jiných, vyhovujících prostorách, důvod pro stěhování není. Proto nám nezbývá než hledat někoho, kdo si areál pronajme třeba na dvacet let, bude tam provozovat služby pro turistický ruch a postupně jej opraví,“ dodal starosta.

Nabídky zájemců očekává radnice do dvanáctého října. „Očekáváme, že v nájemní smlouvě se případný vítěz řízení zaváže k tomu, kolik peněz a v jakém časovém rozmezí do oprav vloží. Investice by se pak započítaly do nájmu,“ řekl Málek. S prodejem město nepočítá. „Kupec by se možná sháněl snáz, ale na druhé straně se stačí podívat na zkušenosti například s prodejem zámku v Miroslavi či Hrušovanech,“ poznamenal starosta. Tam se dlouhodobě jejich prodej důvěryhodným investorům nedaří.