Zdravotníci ze znojemské nemocnice, kteří očkování ve sportovní hale na Dvořákově ulici zajišťují naočkovali zatím nejvíce lidí ve věku nad osmdesát a také nad sedmdesát let. Provoz očkovacího centra zajišťují také praktičtí lékaři a ambulantní specialisté. Velkou pomocí jsou příslušníci hasičského záchranného sboru a policisté. „Všichni od samého začátku tvoří soudržný tým, který si pomáhá a vzájemně se doplňuje. Moc si vážíme každého dne, kdy byli a jsou jak hasiči, tak policisté součástí našich týmů. Chápeme, že je jejich práce potřeba jinde, nicméně nám budou chybět,“ reagoval ředitel nemocnice Martin Pavlík na ukončení pomoci hasičů k poslednímu červnu.

Ilustrační foto.
Čistil okapy u chaty na Znojemsku: opilý soused na něj vytáhl pistoli

První zájemce začali ve Znojmě očkovat 28. prosince v prostorách nemocnice. Koncem ledna se očkování přestěhovalo očkování ve spolupráci s Jihomoravským krajem do Sportovní haly na Dvořákově ulici, kterou poskytlo město Znojmo. „Zde byli naočkováni zdravotníci ve zkušebním provozu. Od 16. února jsou v centru očkovaní zájemci z řad obyvatelstva. Nemocnice navíc provozuje mobilní očkovací tým,“ doplnila mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Nové fasády se dočká dům v Lidické ulici. Foto: zdroj: mapy.cz/Pavel Palička
Znojmo: oprýskané domy zkrášlí statisíce korun z města

V registračním systému se podle ní nyní netvoří žádná fronta díky vysokým dodávkám vakcín. Zájemci čekají na druhý PIN a termín očkování v řádech hodin. Velkokapacitní místo jede na maximální kapacitu. „V tuto chvíli je zajištěn pravidelný a dostatečný počet vakcín, který nám umožňuje očkovat všechny zájemce. Následně se tempo lehce zpomalí, protože od poloviny května začneme podávat druhé dávky vakcín,“ upřesnil Martin Pavlík.