Nasmlouvané pořady kulturního střediska poběží do konce roku. „Do konce června nás ještě čekají dětské pořady, koncert Šohajky a akademie. Na podzim budeme pokračovat jedním divadelním představením, koncertem a pořady pro děti," vypočítal šéf krumlovského kulturního střediska Bořivoj Švéda. Současná situace ho nijak zvlášť nepřekvapila. „Tentokrát je revizní zpráva odborníka ohledně elektroinstalace skutečně nekompromisní a visí nad námi hrozba zavření sálu. O stavu elektriky jsme věděli. Bohužel, velké starosti města se zámkem a úvahy o jeho koupi přehlušily potřebu kinosál opravit," naznačil Švéda.

Nedávno získala budova alespoň nový plášť. „Zateplení jsme mohli udělat díky dotacím. Z prostředků města jsme před časem také opravili tělocvičnu, kterou nám zavřela hygiena," vysvětlil starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Čekají na dotace

Je si vědomý toho, že jediný kulturní stánek ve městě vyžaduje opravy. „Máme zpracovaný projekt a čekáme, zda jej podpoří dotace. Kinosál ale určitě opravíme, buď z dotací, či městských peněz. K úvaze bude také to, zda se do rekonstrukce pustíme hned, nebo s určitou časovou prodlevou," dodal Třetina.

Místním lidem by sál v centru městečka chyběl. „Krumlov nemá žádné reprezentativní prostory pro plesy. Kdyby měl přijít ještě o jediný sál, byla by to velká škoda. Opravy jsou určitě nezbytné," uvažovala například jedna z místních obyvatelek Petra Coufalová.

Podobně smýšlel i šéf kulturního střediska. „Využívat totiž nemůžeme ani sál v bývalém hotelu. I zde je totiž špatná elektroinstalace, navíc již tento prostor slouží jiným účelům," naznačil Švéda.

Podle svých slov by oželel i roční kulturní program jen proto, aby rekonstrukce a modernizace kinosálu byla komplexní.

V současnosti využívá město pro plesy Orlovnu v Rakšicích.

o kinosále
V březnu 2012 skončilo v kině promítání kvůli nerentabilnosti. K nákladné digitalizaci, která měla přijít na 3 miliony korun, město nepřistoupilo kvůli nízké návštěvnosti kina. Od té doby sloužil sál pro různá představení a koncerty.