Vedení radnice tvrdí, že hřiště pravidelně kontrolují pracovníci Městské zeleně. „Pravidelně je děláme jednou týdně. Velké kontroly se provádí jednou čtvrtletně a o kontrolách se vždy udělá zápis,“ konstatovala mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková.

Na druhou stranu potvrdila, že problémy s pořádkem na hřištích mohou nastat. „Největší problém dětských hřišť je fakt, že je měly navštěvovat děti pod dohledem rodičů a logicky by se dalo očekávat, že rodiče v zájmu svých dětí na pořádek alespoň trochu dohlédnou. Bohužel tomu tak často nebývá,“ připustila možné problémy s čistotou hřišť mluvčí.

Dětské hřiště v Příměticích podle mluvčí nijak nevybočuje z průměru. „Pouze je tam neustále poškozené oplocení,“ dodala mluvčí Pastrňáková.

Rozříznutou pevnůstku u Vratěnína někdo pokreslil kritickým nápisem. Na novou podobu bunkru se chodí dívat někteří místní lidé.
Výtvarník uřízl roh bunkru. Čelí kritice

Městská policie Znojmo nezaznamenala stížnosti na znečištění dětského hřiště v Příměticích nebo jakékoliv jiné. „Navíc zde působí strážník okrskář pravidelnou kontrolní činnost a občané se na něho mohou obracet,“ uzavřela Pastrňáková.
Podle mluvčí znojemské radnice provedli pracovníci Městské zeleně Znojmo generální opravu před dvěma týdny. „Drobné závady včetně třeba aplikace přípravku odpuzujícího kočky se dělají bezprostředně, opravy nosných konstrukcí případně celých prvků musí provádět odborná firma,“ přiblížila údržbu hřišť pro děti mluvčí Znojma.

Kromě Městské zeleně Znojmo provádí namátkově kontrolu Krajská hygienická stanice. „Kontroluje zejména hygienický stav pískovišť a pořádek na dětských hřištích,“ dodala Pastrňáková.

Městská zeleň Znojmo dnes spravuje po celém městě a v příměstských částech celkem jednačtyřicet dětských hřišť, která postupně vylepšuje a obměňuje. Jedno z nich je například mezi panelovými domy mezi ulicemi Holandská a Dukelských bojovníků. „Chodíme sem rádi. Myslím, že tady má syn vše. Baví ho to tady,“ řekla již dříve Irina Vintonyak.

Vedení vyčlenilo loni na nákup a montáž téměř tří desítek nových skluzavek, šplhacích sestav, strážních věží a dalších prvků. Nové herní prvky vzniky v ulici Holandská, na Rejdišti, na Pražské, na Dělnické, U Lesíka, ale také například v Příměticích, Popicích a Konicích.