„Město uspělo s žádostí o dotaci Státního fondu životního prostředí v rámci příslušného operačního programu. Zateplení čtyř školek je rozděleno do dvou programů. Cílem zateplení obvodových stěn a střechy a výměny oken a dveří je snížení emisí oxidu uhličitého a úspora energie," sdělila mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.

Ve školkách na Dělnické a náměstí Armády řemeslníci nyní svou práci dokončují a dílo předají do poloviny září. „Zahájení školního roku to nijak neovlivní, školky zahájí běžný provoz spolu se všemi ostatními," dodala mluvčí. Náklady na opravu dosáhly devíti milionů tří set tisíc, dotace činí pět milionů korun.

Kvůli rostoucím počtům předškoláků znojemští radní již dříve schválili navýšení kapacit některých školek. V únoru odsouhlasili výjimky v maximálním počtu dětí v téměř všech školských zařízeních, které město zřizuje.

Až osmadvacet dětí, proti původním čtyřiadvaceti, tak bude od září chodit například do každé z pěti tříd na náměstí Armády, do tří tříd školky na Dělnické nebo dvou tříd na Holandské. Těmto zařízením přibude dvacet či jednadvacet dětí. Ze čtrnácti míst, kam rodiče své děti dnes vodí, zůstává bez navýšení jen odloučené pracoviště školky na Gránické. Nejvíc předškoláků, celkem sto třiadevadesát, se bude od září potkávat ve školce na Pražské.