Poprvé se pestrobarevné maškary objeví v ulicích Znojma v pondělí 3. března. V odpoledních hodinách se představí maškarní průvod připravený studenty gymnázia a Znojemskou Besedou.

„Druhý den dopoledne pořádá masopust Oblastní charita Znojmo. A očekává se přinejmenším tak veselý, jako byl ten loňský," informovala mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

První z masopustních průvodů začne v 15.00 hodin, kdy se masky představí na Masarykově náměstí. Poté průvod projde městem.
Z Masarykova náměstí se maškary vydají na Zelenářskou ulici, odkud budou pokračovat na Václavské náměstí. Z něj půjdou na Horní náměstí, Slepičí trh, Obrokovou, opět na Masarykovo náměstí a dál na Kollárovou.

Masopustní průvod následujícího dne pořádaný Denním stacionářem svatého Damiána startuje před půl desátou dopolední na Komenského náměstí. „Průvod pak zamíří na ulici Dolní Česká, kde se zastaví v sídle Oblastní charity Znojmo. Odtud bude pokračovat na Masarykovo náměstí a přes Obrokovou ulici na Horní náměstí. Konec průvodu bude u lázní," uvedla Veronika Miholová ze znojemské charity.