Je slunečné sobotní odpoledne a do mašůveckého kempu míří desítky lidí. Na pódiu se činí pětice muzikantů. Lidé postávají se sklenkou vína v ruce, podupávají do rytmu nebo polehávají v trávě. Vítání prázdnin, jak organizátoři charitativní akci nazvali, je v plném proudu. „Ten Nebřenský je stejně frajer," chválí frontmana právě hrající Vltavy mladý muž s bílou kšiltovkou.

O kousek dál se rozložila čtyřčlenná rodina na piknikové dece, kolem pobíhají děti a s nezdolnou energií zkouší všechny atrakce, které areál nabízí. „Tati, pojď, ještě jsou támhle kuželky a trampolína," tahá otce za rukáv pětiletá Adélka. Musí přece vyzkoušet ještě nejrůznější skládačky, vymodeluje si napodobeninu Venuše a nechá si namalovat originální kytku na obličej.

„Jsme tady úplně poprvé a překvapilo nás, jak je tady krásně. Báječná hudba, skvělé víno, a navíc je to akce, kde se mohou vydovádět děti i náš pes. Jen musíme dávat pozor, aby se nepřipletl na sousední deku a neslupl někomu občerstvení. Hermelíny vypadají opravdu lákavě," usmívala se Iveta Hlobilová.

Těsně před pátou hodinou publikum roztančí nestárnoucí hit Marx, Engels, Beatles. „Já čekám v Čechách a život už se blíží. Ten můj s jednou lyží už se rychle blíží," pozpěvují si s kapelou diváci.

Známá hudební pecka koncert završila  a na jevišti si připravují vše potřebné k vystoupení členové kapely The Tap Tap. „Před časem jsem viděl tyhle skvělé lidi vystupovat a rozhodl jsem se, že je musím dostat do Mašůvek. Loni tady zahráli poprvé a letos pozvání přijali znovu," přiblížil organizátor Dominik Hes.

S manželkou založili občanské sdružení Konipaska. „Máme oba sociální cítění, takže rozhodnutí bylo jasné. Koncerty jsou charitativní akcí a výtěžek rozdělíme rovným dílem mezi znojemskou Charitu a občanské sdružení Tap na jejich vzdělávací projekt," dodal Hes.

Areál kempu zaplnilo nakonec asi pět set návštěvníků. „Loni činil výtěžek sedmatřicet tisíc korun a letos by neměl být nižší," uvažoval pořadatel.