Další s posezením v restauraci počítali a nesou si své tácy s vyčekanou objednávkou. Fronta stojí i na službu, kdy řidiči aut dostanou vybraný pokrm přímo do okénka vozu. Rodina platí nějakých sedm stovek nebo více, v závislosti na schopnostech jedlíků a stáří dětí.

Šestý den od otevření lidé čekají na své jídlo uvnitř restaurace půl hodiny. Místy už atmosféra houstne. „Objednávka číslo 47,“ volá obsluha směrem k zákazníkům.

Šťastlivci, kterým jídlo patří, se hrnou pro svou večeři. „A co tahle 46,“ mručí nespokojeně jeden z čekajících hochů. Schytává ale spršku nervózních komentářů od další ze zákazníků. „Když ti vadí čekat, tak sem nechoď,“ dostává se mu reakce od hostů.

Zdroj: Deník/Ilona Pergrová

Jinak jsou lidé ale poměrně trpěliví. „Zvládají to vcelku dobře vzhledem ke spoustě lidí, s nějakým čekáním musíme počítat, to je jasné. První den to stíhali rychleji, ale zřejmě byli v práci všichni nebo přijely nějaké posily z okolních poboček, třeba z Brna. Ale nevím, to jenom odhaduji. První den ale bývá takový zátěžový a náročný, to se nenechává náhodě,“ nechává se slyšet třeba Radek Dolejší.

Další rodina s malými dětmi hlásí, že dorazily na večeři už podruhé. „Dětem tady moc chutná,“ usmívá se mladá žena.

A chutná tam nejspíš všem, kterým nevadí desítky minut čekání. Najdou se i takoví, kteří srovnávají „cvrkot“ v kuchyni s ostatními pobočkami v okolí. „V Brně nedaleko Hornbachu je odbavení rychlé. Byla jsem i v McDonald’s ve Vídni v čase adventu a lidí bylo také hodně. Myslím, že to bylo rychlejší než ve Znojmě,“ uvažuje Alice Černá, když si pochutnává na svém Bic Macu.

Městský úřad ve Znojmě. Ilustrační foto.
Vysvědčení pro znojemskou radnici. Nejhorší je podle čtenářů bytová politika

Řetězec otevírá nové restaurace tam, kde očekává zvýšený zájem návštěvníků. „Znojmo nebylo výjimkou. Zájem nás samozřejmě velmi potěšil a ukázal, že otevřít zde restauraci byl správný krok. Takováto událost přináší větší nápor v především prvních dnech, zaměstnanci jsou na to tedy připraveni, směny bývají zpočátku posílené, a to nejen kvůli zvýšenému zájmu zákazníků, ale také proto, že někteří z místních zaměstnanců jsou v plném provozu v podstatě poprvé, sdělila Lucia Poláčeková, která je PR manažerka společnosti McDonald’s ČR a SK.

Lidé si nově za koupání v Mašovickém lomu zaplatí. Tři hodiny vyjdou na pětašedesát korun.
Novinka. Koupání v Mašovickém lomu je za poplatek. Návaly lidí škodily vodě

Výběr znojemské lokality podle ní odpovídal dlouhodobé strategii expanze společnosti. „Vhodná místa posuzujeme dle několika faktorů, kterými jsou například počet obyvatel, frekvence dopravy, nákupní zóna a další, je to komplexní mix. V Jihomoravském kraji máme nyní devět otevřených poboček, Znojmo se tak přidalo po bok Brna a jeho okolí, kde funguje osm restaurací,“ doplnila Poláčeková.

Podle webu řetězce stále hledají posily do svého týmu, a mimo brněnských poboček i pro tu ve Znojmě

Při otevření minulý čtvrtek nešetřili příchozí chválou. „Těšil jsem se na otevření, je to tady skvělé. Takové jídlo tady chybělo,“ pochvaloval si jeden ze zákazníků nad kuřecími nugetkami.

Zdrženlivější v hodnocení je ale například Lukáš David, který se dlouhodobě pohybuje ve sféře cestovního ruchu. „Chápu rodiny s malými dětmi, které jsou pod vlivem silného marketingu. Všechny ostatní už méně. Pozastavujeme se nad cenou menu v české restauraci, abychom obratem utratili tři sta korun na osobu za smažené polotovary. Smutné. Ale každý má právo si jíst, co mu chutná,“ podotkl David.