Navýšení peněz na kulturní a společenské události předsedové komisí příměstských částí uvítali. „Právě plánujeme letošní akce a takto budeme mít více možností. Připravíme setkání penzistů, díky penězům navíc bych jim ráda pro zpestření objednala hudbu,“ naznačila využití třeba předsedkyně komise pro Načeratice, Jitka Kubíková.

Obyvatelé Načeratic se podle ní mohou těšit i na tradiční dětský den spojený s nohejbalovým turnajem, oblíbené dýňobraní nebo zahájení Adventu. Nově komise chystá i akci na ukončení léta.

S první nedělí adventní se do Znojma vrátil oblíbený Znojemský advent. Rozsvícení vánočního stromu přilákalo tisíce návštěvníků.
Stromečku, rozsviť se! Zahájení Znojemského adventu viděly tisíce lidí

V Mramoticích spolupracuje komise s místními dobrovolnými hasiči. „Mezi naše největší akce patří dětský den, který připravujeme společně s městskou částí Kasárna, drakiáda, masopust nebo posvícení. Letos bychom chtěli přispět i na triatlon Dřevěný muž, který pořádají naši hasiči,“ vyjmenoval předseda mramotické komise Martin Horáček.

Znojmo má celkem deset komisí pro příměstské části. Jejich členové fungují jako poradci radních. Předkládají vedení města doporučení a podněty od obyvatel a vyjadřují se k problematice tamního života.