Jako obvykle při revitalizaci i zde radnice počítá s kácením. „Bohužel to znamená nutnost kácení, ale také samozřejmě i sázení. Hodně stromů je už na hranici životnosti a také bezpečnosti,“ nastínil Malačka.

V lesíku v sousedství znojemské nemocnice se v budoucnu mají objevit výhradně původní dřeviny. „Budou to především lípy, duby, javory a další listnaté stromy. Určitě budeme sázet nic exotického. Vše se uskuteční na základě již zpracovaného projektu,“ řekl Deníku Rovnost manažer pro celospolečenské funkce lesa Ondřej Benešovský.

Elektrokoloběžky. Ilustrační foto
Elektrokoloběžky? To bude punk v ulicích Znojma. Chodcům i BESIPu novinka vadí

Obyvatelé Znojma plány radnice vítají. „Chodívala jsem do lesíka od mládí. Poslední dobou se tu moc neudělalo. Takže jsem jen ráda, že na obnovu radnice myslí,“ řekla například Jaroslava Eisenbruková.

Na potřebu koncepce při řešení městské zeleně upozornil šéf Okrašlovacího spolku Otto Bouda. „Každá kvalitní zeleň ve městě je dobrá. Musí se však řešit koncepčně a je nutné počítat s následnou pravidelnou údržbou do budoucna, aby takový lesopark nedopadl jako Městský lesík, který je bez údržby a pomalu na vykácení,“ upozornil před časem Bouda.