Dosavadní vedení města měli původně odvolat. Slovo si ovšem vzal končící starosta Roman Volf. „Vzdávám se funkce starosty na základě oprávněných připomínek opozičních zastupitelů," sdělil Volf. Své rezignace pak oznámili místostarostové Augustin Forman a Drahoslav Mikulka i městští radní.

Mikulku čekal odchod do opozice. „Do poslední chvíle jsem přemýšlel, zda se bránit. Ale třináct proti dvěma, to nemělo smysl. Je za námi kus práce, pokud to Miroslav neumí ocenit, pak nebudu bojovat s větrnými mlýny," řekl zastupitelům. Přidal výčet svých úspěchů od stavby koupaliště, která se stala rozbuškou výměny vedení, přes změnu lesního hospodáře po přípravu bytové výstavby.

Zastupitelé pak v tajné volbě jedenácti hlasy z patnácti zvolili starostou Formana a stejným počtem vrátili Volfa do funkce místostarosty.

Oba poděkovali za důvěru. „Mým prvořadým úkolem je zklidnit situaci, vrátit zastupitelstvu pracovní atmosféru, který nyní scházela," řekl po zvolení Forman.

Volf uvedl, že volbu bere jako projev uznání práce pro město. „Že budu nyní pracovat v nižší pozici mi nevadí. Musíme respektovat vůli zastupitelů a očekávám, že budeme stejně dobrý tým jako dosud," řekl místostarosta.

Zastupitelé pak zvolili nové radní včetně lídra vítěze voleb Martina Plechatého. „Koaliční jednání byla složitá, ale nešli jsme do nich s cílem se zviditelňovat. Chceme obnovit týmovou spolupráci napříč zastupitelstvem, která nyní vázla. Chceme to napravit, jít dopředu a plnit cíle volebních programů všech stran v zastupitelstvu," řekl Plechatý.

Část přihlížejících hladký běh schůze rozčiloval a opakovaně se ptali po důvodech změny vedení. Jasnou odpověď nedostali. Předsedající schůze, zastupitel Robert Salát, jen připomněl, že nynější koaliční strany získaly přes sedmdesát procent hlasů ve volbách, „Po volbách jsme společnou řeč nenašli, nyní ano, bylo to pragmatické rozhodnutí" řekl k tomu po schůzi Forman.