Podle opozičního zastupitele Karla Širokého byli všichni zajedno. „Hlasovali jsme tuším jednohlasně. O ceně vody si totiž chceme rozhodovat sami. Proč by o tak důležité věci měli rozhodovat lidé v Třebíči? V konečném důsledku bylo zjevné, že svazek se chce s námi dohodnout. Další postup bude velmi komplikovaný a nevíme, jak dlouho bude vše trvat. Schválili jsme to, že svazek chceme opustit, nikoli to, že jej opouštíme," poznamenal Široký.

Obavy Krumlovských z předražené vody mohou časem sdílet i obyvatelé ostatních měst a obcí v regionu. Zdražování totiž podle představitelů třebíčského vodárenského svazku souvisí s podmínkami přijatých dotací z Operačního programu životního prostředí a legislativními změnami. „Cena vody není tvořena uměle, ale vychází z přesných kalkulací a je státem regulovaná. Surovou vodu musíme nakupovat a platíme za ni poplatky státu," vysvětlil před časem tajemník třebíčského vodárenského svazku Karel Nedvědický s tím, že další část ceny tvoří provozní náklady. Zahrnují úpravu surové vody na pitnou, její dopravu k odběratelům a kontrolu kvality. Promítá se do ní také spotřeba vody v regionech.

Místní lidé změnu vítají a jsou zvědaví, co přinese. „Bude-li to posun k lepšímu, proč ne? Nyní máme vodu velmi drahou a cena se šplhá stále nahoru," poznamenal například Kamil Dřevojan, který má vzhledem ke své profesi v realitách přehled o cenách energií i vody v celém regionu.