„Skládám si vlastní texty a některé melodie. Zatím mám na svém kontě kolem čtyřiceti textů. Na prvním cédéčku jich bude dvanáct. První dvě písničky jsou k poslechnutí na internetu. Nahrávat jsme začali teprve asi před třemi měsíci a přál bych si, aby deska vyšla ještě letos. Vím ale, že nic nejde ze dne na den. Protože já chci dělat hudbu dobře a kvalitněji než ostatní, tak si rád počkám,“ vysvětluje přípravu cédéčka Pykal.

Fanoušci se na desce dočkají i duetu, který by měl mladý muzikant zazpívat se svojí přítelkyní a múzou Terezou Holubovou, znojemskou umělkyní a zpěvačkou.

„Text pro tento duet je jediný, který jsem nenapsal já. Složil ho pro nás jeden člověk, který ale nechce být zveřejněn. Myslím si, že je to veliká škoda. Snad se podaří a nazpívání duetu vyjde,“ vyslovil skromně přání zpěvák.

Mladého muzikanta od prvopočátku velice inspiroval zpěvák Tomáš Klus, se kterým si na jednom z jeho klubových koncertů dokonce zahrál a zazpíval.

„Tomáš Klus mne hodně inspiroval. Byl jsem jeden z prvních ve Znojmě, kdo ho poslouchal a začal hrát. Navštívil jsem několik jeho koncertů, a dokonce jsem si s ním i zahrál při jeho vystoupení v Hrušovanech nad Jevišovkou. Strašně jsem si to užil a určitě je to pro mne zážitek na celý život. Tehdy jsem si také uvědomil a pochopil, že chci jít vlastní cestou stejně jako on. Chci dělat svoje věci a kvalitní vlastní muziku,“ zakončil Pykal.