První by měl stát v Příměticích, druhý by se měl objevit na asfaltové ploše stávajícího parkoviště na roku ulice Jana Palacha. „Tento parkovací dům by nebyl pevnou stavbou. Byl by montovaný a šel by kdykoli odstranit. Mohl by pojmout až sto dvacet osobních aut,“ naznačil místostarosta Znojma Jakub Malačka. Stávající kapacita je asi šest desítek míst.

Starosta Znojma Jan Grois.
Spor o výbory: Raději dětská hřiště, říká starosta. Demagogie, tvrdí opozice

Podle informací Deníku Rovnost se záměrem stavby budou zabývat také památkáři. Ti však dosud žádné vyjádření nedávali a není jasné, zda na stavbu kývnou.

Vybudovat parkovací dům v tomto místě plánovala již radnice za vedení bývalého starosty, občanského demokrata Petra Nezvedy, před devíti lety. Pokoušeli se o to i sociální demokraté v čele města, narazili však na nesouhlas památkářů.

Znojemský fotograf Zdeněk Dvořák vyhrál v kategorii Umění a kultura letošní souzěž Czech Press Photo. Se souborem fotek z cirkusu.
Znojemský fotograf Dvořák vyhrál v soutěži Czech Press Photo

O potřebě řešení parkování nepochybuje člen dopravní komise města Tomáš Havlásek. „Parkovací domy tu měly být už dávno. Osobně nevidím problém, proč by nemohl být právě na ulici Palacha,“ myslí si Havlásek.