Už v pátek si nového asfaltu užíval při jízdě na kolečkových bruslích například Petr Klaška. „Překvapilo mne, že už je nový asfalt hotový. Obvykle jezdím na bruslích na části neotevřeného obchvatu nad nemocnicí, dnes to zkouším tady,“ řekl Deníku Klaška.

Opravu před měsícem přislíbil místostarosta Znojma Jakub Malačka. „Opravíme nejen výtluky, cesta také dostane nový asfaltobetonový povrch. Hotovo bude určitě ještě letos přibližně na podzim,“ řekl Deníku počátkem srpna Malačka.

Silničku využívají hojně cyklisté, ale také zahrádkáři a bydlící. Ti ovšem po několika stech metrech narazí na konec katastru Znojma. Následuje citonický. Jenže Citonice na opravu výrazně delší části cesty nemají peníze. „V rozpočtu na to bohužel nemáme peníze,“ potvrdil starosta Citonice František Molík s tím, že pokud by se v roce 2021 objevila šance získat dotaci, obec se o ni pokusí.

Pohoda při víně...
VIDEO: Znojemské Vinobraní nahradily Vinařské t(r)ipy. Podívejte se

Právě na tento fakt poukázal před časem na sociální síti například Jan Kessler. „Neradujme se. Znojmo to opraví jen po začátek vinohradu. Zbytek zůstane tankodrom,“ reagoval Kessler.

Na určité nebezpečí, které po opravě může vzniknout, upozornil Jiří Antoš. „Je sice fajn, že opraví cestu, ale po pokládce nového koberce se všichni pěší a cyklisté mohou těšit na auta, která se tam budou prohánět neadekvátní rychlostí,“ naznačil Antoš.