V několika případech žádosti nesplňovaly podmínky projektu jako například trvalé bydliště dítěte ve Znojmě, věk, či bezdlužnost rodičů vůči městu. Takoví žadatelé peníze nedostali.

S podporou mimoškolních aktivit mohou podle vedení města zájemci počítat i v budoucnu. „Obzvlášť se budeme snažit podporovat rodiče a děti s ohledem na aktuální nepříznivou ekonomickou situaci. Přesto se budeme zamýšlet nad nastavením dotačního programu, abychom podporovali na prvním místě ty, kteří to skutečně potřebují,“ uvažoval místostarosta Jan Blaha.

Po dvouleté pauze žilo Znojmo opět tradičním vinobraním.
Předprodej startuje: za vinobraní ve Znojmě a Mikulově si lidé ale připlatí

Balíček První pomoci vytvořila znojemská radnice v první polovině roku. V deseti bodech se zaměřila na pomoc rodinám s dětmi, seniory a na lidi v nájemních bytech, kteří si většinou sami nemohou zvolit dodavatele tepla. Přes čtyři sta tisíc korun už úředníci z balíčku vyplatili dětem na školní obědy.

Pomoc využila i osamělá matka dvou dětí Yveta. „Těžko bych jim mohla z jednoho příjmu kroužky zaplatit a bylo mi to líto. Na žádost o podporu mě navedli vyučující. Jsem ráda, že to vyšlo,“ podělila se o svoji zkušenost žena, která si nepřála zveřejnit celé jméno. Redakce ho však zná.