Poslední nehoda se tam stala v neděli dopoledne. „Bylo to kolem půl desáté dopoledne. Řidič superbu jel od Tasovic na Vrbovec a pravděpodobně nedal přednost v jízdě. Nerespektoval dopravní značku stop a narazil do renaultu, který jel po hlavní silnici," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Při srážce se zranili čtyři lidé. „Šlo o lehká zranění, se kterými je sanitky odvezly do znojemské nemocnice," řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Podle místních to byla typická nehoda. „Tahali jsme tady třeba starší lidi, kteří skončili na střeše na rohu domu souseda. Ten už si kvůli častým nehodám ani dům neopravuje, jak ho má poničený," přiblížila jedna z obyvatelek obce Marie Vavříčková.

Podle Vavříčkové je křižovatka nedostatečně označená. „Všichni říkají, že tu stopku prostě nevidí. Chtělo by to dvě s reflexním okrajem. Navíc na druhé straně silnice je zastávka autobusu a chodí tudy děti. Právě na zastávku jedno auto letělo. měla by být dál," dodala Vavříčková.

Podle odborníka na dopravu Marka Neuschla je křižovatka nepřehledná. „Například od Strachotic přijíždějí auta rychleji a řidiči tam patrně nestačí rychle reagovat. Takže by byly vhodné zpomalovací prvky na obě strany vedlejší ulice i zdvojené značky stop s reflexním prvkem," myslí si Neuschl.

Policie slibuje, že se vše brzy změní k lepšímu. „Počítáme se změnami na této křižovatce. Delší dobu už je podaná žádost na zvýrazněné stopky v reflexu a později tam přibudou i psychologické brzdy na silnici. Ty bude firma instalovat na jaře příštího roku," informoval vedoucí znojemského dopravního inspektorátu Robert Pešek.

Nové dopravní značení, které zaplatí Správa a údržba silnic, by tedy mělo zásadně situaci zklidnit.