Do školky při základní škole chodí letos pětačtyřicet dětí. „V současné době máme otevřené dvě třídy, které jsou zaplněné. Chodí do nich děti z Višňové i okolí. Ve školce využíváme vzdělávací program Všichni za jeden provaz, který vede děti ke vzájemné spolupráci,“ uvedl Jiří Beran, ředitel základní školy ve Višňové, pod kterou školka spadá.

Spojení školy a školky považuje za prospěšné. „Dětem usnadňuje přechod, pedagogům výměnu informací a všem přináší vzájemné obohacení,“ hodnotil ředitel Beran.

Věda je zábava

K oblíbeným součástem programu školky patří každý měsíc projektové dny. „Paní učitelky je pro děti chystají každý měsíc a děti se při nich zabývají bádáním a zkoumáním přírody. Teď je čeká projektový den nazvaný Věda je zábava a jeho námětem bud voda, jak ji neznáme,“ dodal ředitel.

Od jara do podzimu také děti poznávají přírodu na velké školní zahradě i při procházkách po okolí. Zapojují se také do života městyse. „Vystupují na vítání občánků, na vánočním koncertu. Navštěvují seniory v domě s pečovatelskou službou. Ve školce se děti učí udržování tradic. Pořádáme masopustní průvod, vynášíme Smrtolku a podobně,“ připomněl ředitel. 

MŠ Višňové,  třída Sluníčka a paní učitelky Hana Koubková a Jindra Veselá, asistentka pedagoga Jaroslava LinhartováZdroj: Foto: archiv ZŠ a MŠ Višňové