"Přiznám se, že je to docela drama, protože jsme bojovali do poslední chvíle. Uzavírka se bohužel protáhne do 30. dubna z technických důvodů, které schválilo Ředitelství silnic a dálnic, policie i krajský odbor veřejné dopravy. Provizorní provoz pod mostem, který jsem chtěl, nebyl z důvodu bezpečnosti povolen,“ sdělil Jan Grois.

Jak dodal, dobrou zprávou je, že se k 9. prosinci podařilo otevřít cestu kolem židovského hřbitova. „Ta je nyní zavřená a myslím, že Příměticím výrazně ulehčí,“ dodal Grois s tím, že za zdržení, které se protáhlo o čtyři měsíce, bude žádat kompenzace.

Za Město Znojmo převzal diplom místostarosta Jakub Malačka (na snímku vlevo), který má v gesci i problematiku třídění odpadů.
Znojmo dobře třídí odpad. V žebříčku je páté

Vyšší náklady budou městu účtovat například zástupci společnosti Psota, kteří zabezpečují smluvní hromadnou městskou dopravu. „Na procenta to spočítané nemáme, ale městu budeme účtovat kilometry, které naše autobusy najezdí kvůli objížďce navíc,“ řekl deníku Rovnost ředitel Znojemské dopravní společnosti Psota Petr Chadim.

Jak dodal, autobusy nabírají kvůli objížďce a kolonám i 15 minut zpoždění. Uzavírka trvá už od července. Podle prvních odhadů měla skončit v listopadu či prosinci.

Zpočátku potemnělý provizorní podchod nechali představitelé Znojma po dohodě se stavbaři osvítit.
Chodí na stavbě pod potemnělým mostem. Dočasně