Rozhodnutí o místě konání schůzí nechal do programu poslední letošní schůze zařadit starosta Vlastimil Gabrhel. „V Obrokové je k zasedáním určený sál a jsou tu i organizační důvody, protože právě v Obrokové ulici sídlí úředníci, které při jednáních nejvíce potřebujeme," argumentoval starosta, proč se vrátit z bývalého okresního úřadu zpět do budovy radnice. Tím mínil, že úředníkům klíčových odborů stačí v Obrokové seběhnout ze schodů nebo přejít z vedlejší budovy.

Na zmínku o lidech sledujících schůzi reagoval koaliční zastupitel Vlastimil Tima. „Jistě, jsme tu kvůli lidem, ale prostá pravda je, že ti na naše schůze jednoduše nechodí," glosoval Tima. Přizvukoval šéf organizačního odboru Josef Čep. „Účast neformálně sledujeme a vychází v průměru na osm a půl člověka na zasedání," sdělil zastupitelům Čep.

To se vůbec nelíbilo zastupiteli Jiřímu Feichtingerovi. „Argument, že lidé na zasedání nechodí, vůbec žádný argument není. Tady jde o pohodlnost," důrazně reagoval Feichtinger.

Zastupitelé nakonec schválili návrat do Obrokové dvaceti hlasy proti osmi.

Zastupitelé se na náměstí Armády scházeli od loňského jara. Poslední schůze ale znojemský starosta svolával buď opět do Obrokové ulice, například proto, že sál na bývalém okresním úřadě byl v daný den obsazený, nebo na znojemský hrad, kde se zastupitelé v září sešli u příležitosti oslav výročí povýšení Znojma na královské město.

Stěhování se nelíbilo opozici, která počátkem loňského roku dosáhla toho, že zastupitelstvo schválilo, že se bude scházet ve větším sále na náměstí Armády, kde zasedli i v pondělí. „Zdejší sál sice nevyniká estetikou, normalizace z něj pořád čiší, ale je prostornější. V Obrokové sedíme jak v autobuse a lidé, kvůli kterým tady jsme, se vzadu tísní," řekl zastupitel Jiří Kacetl. Poukázal také, že historicky zasedali zastupitelé jinde v budově. „Dnešní zasedací sál je někdejší kočárovna adaptovaná po válce a později upravovaná. Za první republiky zasedali zastupitelé v nynější oddací síni," dodal.