Kavka je tak jediný ze čtyř ředitelů nemocnic na jihu Moravy, který svůj post v nedávných výběrových řízeních neobhájil. „Je to rozhodnutí zřizovatele,“ reagoval stručně v SMS zprávě zaslané redakci Kavka.

Krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta přitom Kavkovo působení v čele nemocnice ocenil. „Doktor Kavka je doteď výborným ředitelem. Jak nemocnice vypadá, je z velké části jeho zásluha. Objevil se ale kandidát, který skýtá větší potenciál pro rozvoj nemocnice v budoucích letech. Martin Pavlík, se kterým jsme do července spolupracovali jako s ředitelem Fakultní nemocnice U svaté Anny, je zkušený manažer v oblasti zdravotnictví a dostal větší podporu od výběrové komise než doktor Kavka,“ sdělil Vojta.

Bývalý ředitel Fakultní nemocnice U svaté Anny a nyní šéf znojemské nemocnice Martin Pavlík.
Pavlík končí v čele nemocnice u svaté Anny. Chce se vrátit k medicíně

Nový ředitel plánuje nemocnici například více zviditelnit v médiích. „Je čím se chlubit a přitom o znojemské nemocnici slyším relativně málo. Rád bych rozšířil i přeshraniční spolupráci s Rakouskem. Chtěl bych kopat za znojemskou nemocnici i jako lékař, ale uvidím, jak se domluvím s vedením,“ popsal své plány nový ředitel znojemské nemocnice Martin Pavlík.