Za nevšedním projektem stojí místní lékařka Anna Klejdusová. „Mít nejmoderněji zařízenou stomatologickou kliniku byl můj velký sen. Ten se nyní plní. Naše klinika bude sloužit všem klientům, nepreferujeme žádnou cílovou skupinu,“ uvedla majitelka polyfunkčního domu Klejdusová s tím, že náklady byly obrovské.

„Díky bance se podařilo dotáhnout rekonstrukci této budovy do konce. Opravy vyšly na přibližně osmdesát milionů korun,“ doplnila Klejdusová.

Jitka Kubíková.
Ruční práce je skvělá terapie. Člověk při ní zapomene na starosti, říká Kubíková

Nadšení z nové atraktivní budovy ve městě neskrývá první muž Miroslavi Augustin Forman. „Tento objekt je moje srdcová záležitost. Stavěli jsme jej v době, kdy jsem zde působil jako ředitel. Byla to provozní budova se šatnami a administrativou. Věřím, že se tento podnikatelský záměr podaří,“ konstatoval Forman s tím, že polyfunkční dům je dnes jednou z nejhezčích budov v Miroslavi.

V polyfunkčním domě, jehož rekonstrukce trvala pět let, nebudou jen zubaři. „Kromě nich zde mají být i další lékařští specialisté, kteří rozšíří péči a lékařské služby pro Miroslav a okolí,“ dodal Forman.

Podle informací Deníku Rovnost by dům měl časem nabídnout jak stomatologické středisko s operačním sálem, rentgenem či zubní laboratoří, tak lékárnu, gynekologii, urologii a ortopedii, ale také restauraci i kongresový sál.

U obce Práče na Znojemsku se střetla dvě osobní auta, jedno zůstalo na střeše.
Po nehodě zůstalo převrácené auto a šest zraněných lidí. Jeden z nich utekl

Slavnostního otevření polyfunkčního domu se ve čtvrtek vpodvečer zúčastnily desítky hostů z České republiky ale také z Rakouska. Jedním z přítomných byl známý znojemský právník Robert Vala. „Jsem z tohoto projektu nadšený. Celá naše rodina je dlouholetým klientem paní doktorky Klejdusové a určitě budeme za stomatology jezdit právě sem do Miroslavi,“ svěřil se Vala.