Znojemští uživatelé novinku zatím objevují a zkouší. „Všiml jsem si té služby nedávno na webu města, když jsem tam hledal něco jiného. Tak jsem se ze zvědavosti přihlásil. Mimo jiné proto, že městský rozhlas v naší ulici ani není. Zatím mi přišla jen smska potvrzující registraci, tak jsem zvědav, co budou z města posílat," řekl jeden z uživatelů Václav Kučera.

Možnost přihlásit se k odběru zpráv mobilního rozhlasu radnice nabídla v létě. „Zprávy jsme začali rozesílat nyní počátkem září, protože první měsíc jsme nechali na sběr kontaktů, tedy registraci zájemců o službu," sdělila mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková. Mobilní rozhlas podle ní představuje další způsob, jak oslovovat lidi ve městě. „Před několika lety jsme začali být hodně aktivní na sociálních sítích, nyní testujeme zase jiný způsob komunikace s možná trochu jinou cílovou skupinou. Na hodnocení je ale ještě velmi brzy," dodala mluvčí.

Smlouvu s firmou provozující stejný systém schválili také zastupitelé v Tasovicích. „Obecní rozhlas máme už starší, a není rozvedení po celé vsi. Mladší lidé bývají také přes den, kdy obvykle hlásíme, v práci. Navíc systém umožňuje cílenější rozesíláním zpráv různým skupinám," shrnul důvody pro zavedení služby starosta Tasovic Josef Sabáček. Jak dodal, příslušná pracovnice úřadu se s obsluhou systému nyní seznamuje. „Na obecní web brzy dáme přihlašovací formulář a další informace, aby se lidé se službou seznámili," dodal Sabáček.

Ve Vranově na Dyjí zatím novinku zvažují. „Máme obecní rozhlas, který funguje, ale vyžaduje drahé opravy. Tam, kde nedosáhne, mají lidé zařízení pro příjem přímo doma. Nabídky na mobilní rozhlas dostáváme, uvažujeme, že jej časem zavedeme," řekl starosta Lubomír Vedra.