„Je to teď rejdiště bezdomovců a narkomanů. Dělají nepořádek a kradou věci i ze zahrad, které mají vlastníky. Zrovna nedávno jsem volala policii, když zloději odváželi asi šedesát metrů pletiva. Hlídka sice přijela, ale nikoho už nechytila,“ řekla jedna z majitelek zahrádek Lenka Poláková. Poukázala na to, že část zahrádek vykoupených kvůli stavbě obchvatu patří nyní městu.

„V pondělí byl problém se zahrádkami na pořadu porady vedení města. Městská zeleň dostane pokyn, aby situaci napravila,“ řekl tajemník znojemského městského úřadu Vladimír Krejčíř.

Vyčištění opuštěných zahrádek nyní připravují městští úředníci. „Jakmile majetkoprávně upřesníme, které pozemky a chatky jsou města a které ředitelství, ustavíme likvidační komisi a poté místo vyčistíme,“ informoval vedoucí odboru rozvoje Aleš Říha. Na trase první stavby obchvatu zůstává zhruba sedm zahrádek, které jejich vlastníci odmítli prodat. Ředitelství silnic se je pokusilo již jednou nechat vyvlastnit. Po odvolání majitelů začala celá procedura znovu. Na zbývající části trasy již stavební firma pracuje . ⋌ (mm)