„Původně jsme měli zázemí ve fitness centru na Pražské, ale chtěli jsme hřiště i venku, což se v průběhu roku podařilo zrealizovat a velmi nás to těší. Zájemci zde mohou cvičit zdarma, ale měli by samozřejmě dodržovat otevírací hodiny, které jsou vypsané na tabuli," sdělil Robin Hubáček, který se cvičení dlouhodobě věnuje.

Vybudování venkovního hřiště přišlo Znojmo na zhruba 200 tisíc korun. Nyní bude zdarma sloužit sportovním nadšencům z řad široké veřejnosti.

Hřiště si první den jeho fungování přišli vyzkoušet i zástupci radnice. „Workout nyní zažívá boom a já věřím, že toto hřiště určitě nebude prázdné. Ostatně přímo s workoutisty jsme pracovali na sestavení cvičících prvků tak, aby hřiště splňovalo všechna kritéria, která sportovci na street workoutová hřiště kladou," řekl místostarosta Jan Grois.

Sami workoutisti plánují velkou otevírací akci, která bude spojená s prvním ročníkem soutěže Bar Wars ve Znojmě. „Akci plánujeme na sobotu 25. června a kromě battlu, do kterého se mohou přihlásit jednotlivci, se budou moci přítomní těšit na další doprovodný program. O podrobnostech ještě budeme informovat," nastínil Petr Bednařík z BBK Street Workout.

Street Workout je sportovní disciplína zaměřená na pohyb a cvičení se svou vlastní vahou, kde se mísí prvky akrobacie i gymnastiky. Cvičí se většinou venku na speciálních hřištích, které se skládají hlavně z hrazd a bradel.

Mezi základní cviky patří kliky, dřepy, shyby nebo dipy. Ti náročnější zvládnout i takzvaný back lever, front lever nebo „lidskou vlajku".

TEREZA HOLUBOVÁ