V sobotním odpoledni se zájem návštěvníků dělil mezi poslouchání písniček dětského sboru a sledování umu sklářů z Florianovy huti. Sotva děti dozpívaly, lákaly zákazníky už zase hlavně stoly s vystavenými ozdobami, šálami, šátky a dalšími doplňky. Brože a další drobnosti si se zájmem prohlížela například Šárka Šeráková. „Jsme tu náhodou na výletě z Brna. Šli jsme kolem a viděli, že se tu něco děje, tak jsme se zašli podívat," řekla návštěvnice a na rostoucí hromádku mezitím přidala další zajímavý kousek, který chtěla koupit. „Vedu výtvarný kroužek pro děti s tělesným a mentálním postižením, proto jsou mi podobné akce blízké. A mají tu pěkné věci, takže vybírám vánoční dárečky," pochvalovala si.

Kousek dál měla svůj stolek s ozdobami do vlasů nebo na šaty Růžena Smutná. „Zkouším něco nového. Příští týden zavírám kavárnu a tohle teď bude moje zábava a živnost. Dnes jsem docela spokojená, něco už jsem prodala," usmívala se Smutná.

Spokojené byly i organizátorky. „Měly jsme tu plno, jen co jsme otevřely. Naše hlavní organizátorka Iveta Hlobilová sice musí být se synem v nemocnici, ale řídí nás na dálku a my se snažíme všechno zvládat. Zájem návštěvníků nás potěšil a překvapil. Celý výtěžek z prodeje půjde na Nadaci pro transplantaci kostní dřeně," uvedla jedna z organizátorek Romana Holišová.