TÉMA O LETNÍCH OPRAVÁCH SILNIC A DÁLNIC V JIHOMORAVSKÉM KRAJI S INFOGRAFIKOU NAJDETE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.

Uzavírka u Mramotic potrvá od pátku do pátého července. „Objížďka ve Směru do Znojma povede od od křižovatky se silnicí na Jihlavu do do Přímětic a tam ulicemi Plenkovická a Mramotická do Mramotic. Ve směru od Olbramkostela povede objízdná trasa od silnice na Jihlavu přes Kravsko do Mramotic," uvedla mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Od osmnáctého července vyhlásili úředníci částečné omezení provozu na opačném konci Znojma. Kvůli výměně povrchu musí řidiči počítat s komplikacemi na cestě do Chvalovic a Rakouska. „Silničáři provoz vždy svedou do jednoho pruhu a dopravu budou řídit semafory," popsali krajští úředníci v povolení částečné uzavírky.

Výměnu povrchů chystají krajští i státní silničáři také kolem Miroslavi. Ředitelství silnic bude od jedenáctého července do osmnáctého září organizovat frézování a položení nového koberce v sedmikilometrovém úseku od damnické křižovatky k Trnovému Poli.

Podobnou opravu na silnici z Miroslavi k třiapadesátce chystají také krajští silničáři. „Dokončujeme výběr dodavatele. V polovině července začneme jednat o přesném termínu prací. Je možné, že se budeme částečně krýt s omezeními na hlavní silnici, ale to určí až další jednání," řekl šéf znojemské oblasti krajské správy silnic Zdeněk Komůrka.

Podle starosty Miroslavi Augustina Formana je oprava potřebná. „Na silnici je mnoho výtluků, prozatím se jen látaly. Novu povrch je potřeba," řekl starosta.

Série omezení čeká až do podzimu na řidiče také cestou ze Znojma na Jihlavu mezi Želetavou a Hladovem.