Termín pro podání nabídek a zaslání připomínek vypršel minulé úterý. Radnice ale prozatím odmítla sdělit, zda a kolik nabídek či připomínek obdržela. „Obálky s nabídkami se budou otevírat v pondělí. Kolik bylo podáno nabídek, nemohu proto v tuto chvíli sdělit. Výsledky z otevírání a hodnocení nabídek budou předloženy radě města a následně zastupitelstvu. Po schválení v orgánech města vydáme tiskovou zprávu," sdělila asistentka mluvčí města Taťána Pavelková.

Mezi znojemskými pozorovateli vyvolal záměr prodeje řadu spekulací. Některé z nich mířily k tomu, že se o koupi může ucházet společnost Murom, která pro město obstarávala správu agendy spojenou s prodejem bytů nájemníkům. „Spekulací jsem slyšel hodně, jsem rád, že se o nás tolik mluví. Ano, o prodeji a stavu bytů ve Znojmě toho víme nejvíc. Ale ani Štrof, ani Murom, ani největší investor ve společnosti nabídku nepodal. Na soubor jsme se podívali a nebyl pro nás zajímavý," sdělil Jan Štrof, který správu řídil.

Opoziční zastupitelé se chystají, že se koalici pokusí schvalování prodeje přinejmenším znepříjemnit. „Shodli jsme se, že prodávat nyní takové množství bytů za tak nízkou nabídkovou cenu je čirý ekonomický nesmysl. Uděláme proto vše pro to, abychom schválení prodeje zabránili, ať už v zastupitelstvu, nebo dalšími právními prostředky," sdělil opoziční zastupitel Jiří Ludvík.

VÍCE SE DOČTETE V PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ ZNOJEMSKÉHO DENÍKU ROVNOST.