Opravy se dotknou úseku D1 mezi 194. a 199. kilometrem a také mezi 205. a 210. kilometrem směrem na Vyškov. „Ve směru na Prahu chystáme opravu mezi 215. a 220. kilometrem a mezi 226. a 230. kilometrem. Tam už silničáři pracovali loni a předloni," sdělila mluvčí ředitelství Nina Ledvinová. Na D2 opraví tři úseky od nultého do devětačtyřicátého kilometru.

Řidiče čekají v místě oprav, které začnou po zimě, kolony. Hlavně v dopravních špičkách. „Když jezdím domů směrem na Vyškov, často se mi přes léto stalo, že jsem čekal třeba dvacet minut. Zkoušel jsem jet mimo dálnici, ale i tam bývá spousta řidičů," řekl řidič Jan Teplý.

Hustý provoz ve spojitosti s opravami potvrdil i policejní mluvčí Pavel Šváb. „Kapacita dálnice už nestačí ani v normálním stavu a jakákoliv komplikace pak všechny zdrží," poznamenal mluvčí.

Opravy dálnic a silnic v kraji.

Silničáři letos v kraji opraví osm silnic první třídy. Za 89 milionů

Jižní Morava - Osm jihomoravských silnic dostane letos nový povrch. I když jde o krátké úseky, starostové okolních obcí jsou rádi, že se dočkají pořádné opravy namísto záplatování nejhorších děr. Opravy silnic první třídy, které plánuje Ředitelství silnic a dálnic, budou stát devětaosmdesát milionů korun. „Nejdražší investicí je oprava silnice I/52 z Nové Vsi do Pasohlávek za patnáct milionů korun," informovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Právě úsek u Pasohlávek patří k nejvytíženějším v kraji. „Silnice je hodně zalátaná, už nutně potřebuje větší opravu. I když se bude pracovat asi opět v létě, což dopravu zkomplikuje," řekl starosta Tomáš Ingr.

Doprava na vytíženém úseku loni ještě zhoustla kvůli otevření akvaparku. „V létě trvá třeba čtvrt hodiny, než se podaří odbočit. Jednáme s policií i Ředitelstvím silnic a dálnic o řešení. Pomohl by kruhový objezd, který však stojí desítky milionů. Ale rádi bychom prosadili alespoň světelnou křižovatku," dodal starosta.

Policejní mluvčí Pavel Šváb potvrdil, že doprava u Pasohlávek je neúnosná. „Chybí tam rychlostní silnice. Dopravní inženýři intenzivně jednají o řešení," řekl Šváb.

Oprava silnice mezi Žarošicemi a Archlebovem na Hodonínsku vyjde na čtrnáct milionů korun. „Průtah Archlebovem se opravoval naposledy v roce 2005, od té doby silničáři po zimě jen zalepují výtluky," poznamenal starosta Oldřich Ždánský