Představitelé klubu chtějí stavbou haly naplnit dva hlavní cíle - rozšířit a zkvalitnit přípravu hokejové mládeže a také vytvořit zázemí pro sezonní kempy předních klubů, například ruské KHL. „Tato plocha by byla vedle zimního stadionu. Mohly by ji využívat školy, školky a další zájemci. Naskytl by se také větší prostor pro tréninky, a hlavně jejich lepší časový harmonogram," argumentoval prezident klubu Pavel Ohera.

Nové kluziště má být také zázemím pro zamýšlenou hokejovou akademii. „Chceme ji vybudovat ve spolupráci s rakouským svazem. Ekonomicky i společensky vzato je to projekt, který má hlavu a patu. Už jsme o něm jednali i se zástupci Znojma. Chceme hokej dostat i prostřednictvím mládeže trochu výše," dodal Ohera s tím, že peníze na stavbu by klub sháněl zřejmě právě hlavně s rakouskými partnery.

Podle místostarosty Jana Groise klub představitelům města prozatím naznačil jen obecnou myšlenku. „Vše je zatím v obecné rovině. Samozřejmě, že by pro město bylo výhodné, kdyby takový projekt investoval převážně někdo jiný. Nejprve však musíme vidět nějakou konkrétní studii a znát podrobnosti záměru, abychom věděli, co vše bude nutné pro další jednání o takovém projektu splnit," podotkl Grois.

S odkazem na další sportovní projekty podotkl, že stesky na nedostatek místa zní od prakticky všech oddílů či klubů. „Pokud jde o citlivou otázku parkování, dostatečnou náhradu by mohl poskytnout prostor nedalekého bývalého sídla Městské zeleně. Jeho úprava na nějakou formu parkování je ovšem nyní podobně výhledová jako plány hokejistů," dodal Grois.

Hokejový plán příliš nepotěšil opozičního zastupitele Jiřího Kacetla. „Z hlediska urbanistického si halu na tomhle místě představit neumím. Už proto, že s klíčovým záchytným parkoviště počítá jak platný, tak nově schválený územní plán. I v případě, že klub většinu peněz na stavbu najde jinde, zůstává otázka, jak se nová hala promítne v provozních nákladech stadionu, na které město doplácí," podotkl zastupitel.

Pozornost města by si podle něj zasloužily i jiné priority než sportovní projekty. „Nejen sportem živ je člověk, je tu také Loucký klášter nebo pivovar. Zejména pivovar by měl být v novém volebním období pro vedení města jednou z priorit," poukázal zastupitel.

Naproti tomu další opoziční zastupitel a bývalý olympionik Květoslav Svoboda záměr přivítal. "Každou takovou iniciativu, zejména pokud si dokáže sehnat partnery a peníze, vítám. Jedině dobře, pokud by tu něco takového vzniklo, navíc se nabízí možnost zkombinovat využití nejen pro hokejisty. Podobný projekt vznikl tuším v Brně. Dole je hala pro hokejisty, nahoře pro florbal. To by pomohlo vyřešit požadavky na novou sportovní halu," uvažoval Svoboda.

Zastupitel současně připustil, že stavba haly by vyžadovala náhradu parkování. „Nynější parkoviště je jediné v centru zdarma a tomu odpovídá i jeho využití. V osm ráno už tam člověk nezaparkuje. Ale bez ohledu na to, jestli vyroste hokejová hala, by měla být jednou z priorit města pro následující dva nebo tři roky stavba velkého parkovacího domu," nastínil svou představu Svoboda.