Zastupitele tentokrát přišel přímo oslovit právě kupec pozemků Miroslav Buršík. „Do soutěže jsem se přihlásil na základě informací z úřední desky jako kdokoliv jiný. Neporušil jsem žádné zákony ani morální pravidla. Proto apeluji, abyste respektovali spravedlivou soutěž a nesahali k dodatečnému ohýbání pravidel," obrátil se Buršík na zastupitele. Jeho bratr, radní Tomáš Buršík zastupitelům písemně oznámil střet zájmů.

Výhru v soutěži Miroslavu Buršíkovi neupírali ani opoziční zastupitelé. Zamýšleli se ale nad férovostí řízení. „Pořád mě mrzí, že je tu nájemce, který na těch parcelách působí deset let. Kdyby majetkový odbor připravil například systém elektronických aukcí, mohli bychom tuto soutěž zrušit a dát oběma zájemcům šanci dojít ke skutečně spravedlivé ceně," argumentoval pro další odložení prodeje zastupitel Jiří Ludvík. Oponoval mu zastupitel Jiří Malačka. „Ačkoliv jsem velký zastánce elektronizace, u prodejů pozemků může lidem obecně přístup k soutěži i omezit, ne více zpřístupnit. Musí si udělat čas v termínu aukce a vlastně i mít počítač." uvažoval Malačka.

Zastupitel Karel Fiala naproti tomu zapochyboval o tom, jak se město přísně drží cenového kritéria. „Vždyť přímo dnes jsme tu diskutovali, pravda pronájem, kde město oproti stávajícímu nájemci dalo přednost novému s nižší cenou," divil se Fiala. Sklidil za to výtku, že je málo aktivní. „Kdybyste byl aktivnější a chodil třeba oddávat, viděl byste, odkud se při obřadech na hradě bere zpětná vazba ohledně stánku, o jehož nájmu jsme dnes diskutovali," vstoupil do diskuse starosta Vlastimil Gabrhel.

Návrh na odložení bodu zastupitelé odmítli, a velkou většinou jednadvaceti hlasů prodej schválili.