Město Znojmo se tento rok opět zapojuje do projektu Rodinný pas. Majitelé karty tak dostanou slevu do několika kulturních i sportovních objektů. Projekt je určený pro rodiny alespoň s jedním dítětem do osmnácti let. „Pas mohou získat jen rodiny z jižní Moravy. Registrace je zdarma, formuláře jsou buď na našem úřadě u referentky cestovního ruchu nebo si lidé můžou požádat o pas přes internet,“ řekla mluvčí města Znojma Denisa Šipošová.

Registrovat se mohou i nesezdaní partneři či samoživitelé. „Pětadvaceti procentní slevu dostanou rodiny například na koupališti v Mramoticích. Deseti procentní slevu pak v zařízeních Znojemské besedy. Například ve Vlkové nebo Radniční věži,“ dodala mluvčí.

Sleva na plovárně


Letos poprvé mohou lidé s pasem využít slevu i na znojemské plovárně Louka. „Dokonce ve dnech dvacátého až třiadvacátého července dostanou lidé s rodinným pasem padesátiprocentní slevu,“ uvedl správce plovárny Josef Císař.

S nápadem vytvořit rodinný pas, který lidem zajistí levnější vstupy do kulturních objektů, přišel jako první v České republice Jihomoravský kraj. „První pasy jsme rozdali loni v květnu. Celkem je na jižní Moravě zaregistrovaných už téměř třináct tisíc párů,“ sdělil mluvčí kraje Jiří Klement.

K projektu se postupně připojují i ostatní kraje. „Rodinné pasy mohou nově využívat už i lidé na Vysočině, dále se chce k projektu do konce roku přihlásit Pardubický kraj, Zlínský a Olomoucký,“ sdělil o projektu Stanislav Skoumal.

Rodiny mohou čerpat slevy jak v České republice, tak i na Slovensku nebo Rakousku. Když se člověk ve Znojmě zaregistruje a dostane pas, může jet na výlet do Brna do Moravského zemského muzea nebo na hrad Veveří a i tam dostane slevu.

Nová publikace


Novinkou pro majitele rodinného pasu bude letos i nová publikace se slevami v České republice. „V současné době připravujeme pro rodiny novou publikaci, tak zvaný slevový katalog. Vydáme ho do konce měsíce června,“ oznámil Skoumal. „Lidé v něm najdou všechny památky, kde dostanou padesáti procentní slevy,“ dodal.