Jak vznikl váš nejnovější rekord, 280 tisíc složených kousků puzzlí?

Před lety jsem měla zaregistrovaný rekord na nějakých sto dvacet tisíc složených dílků. Potom jsem to už nějak dál sama příliš neevidovala, až mě nedávno z Pelhřimova oslovili, že se jim přihlásil někdo, kdo složil sto třicet tisíc dílků, a že by mě tedy trumfnul. Vzala jsem tedy, co jsem za posledních deset let složila, nafotila a vyšlo z toho dvě stě osmdesát tisíc zadokumentovaných složených dílků. V tom samozřejmě nejsou rekordy, které jsme skládali společně. Neskládám ale pro rekordy, ale protože mě to baví. Když z toho nějaký rekord vypadne, proč ne, ale vlastně ani nepočítám, kolik jich mám.

Skládáte tuším přes pětadvacet let. Jak jste začínala?

Úplně na začátku, skutečně to bude něco přes pětadvacet let, jsem koupila puzzle synovi a pak je složila za něj. A už jsem mě to pohltilo7671095. (úsměv)

Vedle puzzlí dostupných v obchodech skládáte i větší, vyrobené na zakázku. To začalo kdy?

Jde hlavně o Slovanskou epopej, která je nyní vystavená na miroslavském zámku. Ta je ze 163 tisíc dílků. Ještě předtím jsme překonávali španělský rekord ve skládání puzzlí z dvaatřiceti tisíc dílků. I ty jsou vystavené, spolu s řadou dalších, na zámku. Potom jsme ještě skládali puzzle o Miroslavi z pětapadesáti tisíc dílků.

Více se dočtete v pondělním vydání týdeníku Naše Znojemsko