„Důchodci byli u přechodů od ledna letošního roku. Hlídali na přechodech u škol Pražská, Slovenská, JUDr. Josefa Mareše, Prokopa Diviše, Mládeže a náměstí Republiky. Jejich činnost pozastavilo šíření koronaviru a uzavření škol,“ uvedla mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková.

Strážníci hledají zájemce pro další lokality poblíž ZŠ JUDr. Josefa Mareše a v Příměticích. „Ostatní lokality jsou již personálně zabezpečené. Senioři v dané lokalitě stráví vždy hodinu v čase od 7:00 do 8:00 hodin. Odměna za odvedenou práci bude sto dvacet korun za hodinu,“ dodala Pstrňáková.

Vnitroblok mezi paneláky v ulici Dukelských bojovníků se změní.
Technika i dělníci na místě. Oprava vnitrobloku mezi paneláky ve Znojmě začala

Přihlášky bude Městská policie Znojmo přijímat do 15. července a na konci měsíce vybere vhodné lidi. „Výhodou je zkušenost s řízením vozidel vzhledem k tomu, že by se zájemce měl orientovat v dopravě a mít schopnost předvídání. Následně vybrané uchazeče zaškolíme. Získají vzdělání v oblasti zdravovědy i pravidel provozu na pozemních komunikacích včetně zastavování vozidel. Pak získají úřední pověření k tomu, že mohou u přechodů zastavovat vozidla,“ dodala mluvčí.

Důchodci by tak na přechody mohli nastoupit již v září.