Na místo vyjela policejní hlídka, která po vyhodnocení získaných informací požádala o posily. „Do pátrání v rodinném domě a jeho okolí se postupně přidali další policisté z obvodního oddělení v nedalekém Moravském Krumlově, psovod se psem ze Znojma a speciální pořádková jednotka z Brna. Muže nenašli ani v domě, ani na nádraží, neodjel ani vlakem ani autobusem. Muž také rád chodil do nedalekého lesa. Aby ho policisté mohli dobře prohledat, zapojil se do pátrání i vrtulník," popsala mluvčí.

Do vrtulníku nastoupil jeden z policistů, který okolí velmi dobře znal. „Osádka vrtulníku velice brzy zahlédla ležící tělo. Další policisté k němu ihned vyrazili terénním autem. Na konci lesní cesty museli vystoupit a další téměř kilometr pokračovali pěšky s připravenými nosítky. Skutečně našli značně zakrváceného muže, který podle oděvu odpovídal popisu pohřešovaného. Nekomunikoval, ale dýchal. Bylo zřejmé, že se opravdu pokusil skončit se životem," přiblížila závěr pátrání Drahokoupilová.

Policisté muž poskytli první pomoc, na nosítkách ho přenesli k autu a odvezli do vsi. „Po čtvrté hodině odpolední byl již v péči lékařů. Podle nich mu policisté rychlou pátrací akcí, do které se zapojily tři desítky strážců zákona, zachránili život," uzavřela mluvčí.