Domov je určen matkám a otcům s dětmi, případně těhotným ženám, v tíživé životní situaci. „Každý z nás se někdy může ocitnout v situaci, kdy bude podobnou službu potřebovat. Proto bychom rádi oslovili veřejnost a poprosili o příspěvek na rekonstrukci, která umožní bezpečnější přístup do budovy či fungování v kuchyni i handicapovaným,“ uvedl ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek.

Chce vyměnit kuchyňskou linku, která bude sloužit pro vozíčkáře a vybudovat nájezdovou rampu. „Do domova vede jedenáct schodů, po kterých je obtížná manipulace s kočárky, maminky mívají problém zejména v zimním období při náledí. Rádi bychom umožnili ubytování i osobám s handicapem,“ dodal Adámek.

Masarykův onkologický ústav v Brně.
S kosmetickými dopady rakoviny pomohou odborníci z brněnského ústavu

Dárci mohou příspěvky posílat na transparentní účet číslo 6098970319/0800.

Domov na Hradišti zřídila znojemská Charita roku 1997. Začínali tenkrát s jednou bytovou jednotkou 3 + 1. V roce 2008 přistavěli nový objekt a získali tak třináct bytů, které jsou nyní obsazené. Od roku 2010 je možnost, aby v tomto zařízení pobývali také otcové s dětmi. „Kapacita domova je 43 lůžek, aktuální obsazenost je sto procent. Poptávka převyšuje nabídku a zájemci jsou proto často odmítáni. Přednostně jsou přijímáni zájemci z okresu Znojmo, ale jsme schopni poskytnout ubytování i zájemcům z jiných okresů,“ upřesnil ředitel Oblastní charity.