Na dveřích s cedulkou Okresního výkonného výboru ČSSD ve Znojmě není klika, ale koule. A kdo chce dál, musí zazvonit.

Na zazvonění ve středu přišel otevřít tajemník znojemských sociálních demokratů a novinář regionálního týdeníku František Střecha. „Pan poslanec Gabrhel tady má kancelář, zatím ji však připravujeme. Příští týden budeme malovat. Asistenti poslance zatím fungují na telefonu," uvedl Střecha s tím, že jeden asistent, kterým je zastupitel Jan Růžička, bude pracovat ve Znojmě, druhým asistentem je Jaroslava Tomášová. „Paní Tomášová bude zabezpečovat servis pro pana poslance v Praze," přiblížil Střecha.

Sociální demokraté se prý rozhodli využít prostoru v Lidovém domě, kde až donedávna měl kancelář bývalý dlouholetý poslanec Ladislav Skopal. „Po něm tam zůstalo mnoho věcí a také tento fakt zdržel přípravy otevření nové kanceláře poslance Gabrhela. Předpokládám, že asi za čtrnáct dní by měla být plně funkční," řekl znojemský asistent poslance Gabrhela Jan Růžička, který je poslancovým spolustraníkem a také zastupitelem Znojma za ČSSD.

Růžička pracuje jako technik v informačních technologiích. Kolizi své profese s prací pro poslance nevidí. „Nemyslím si, že čtyři hodiny týdně v poslanecké kanceláři plus další servis by mne natolik zatížil, že bych musel uvažovat o ukončení mé profese," naznačil Růžička.

Podle politologa Jaromíra Příkazského není aktuální absence Gabrhelovy poslanecké kanceláře ničím závažným. „Pan poslanec je ve funkci měsíc a půl a to je poměrně krátká doba na zařízení plně funkční kanceláře. Nyní přes prázdniny, kdy mají poslanci volno, bude mít určitě dostatek času, aby vše začalo standardně fungovat. Navíc, pan poslanec je zároveň starostou města a případní zájemci o rozhovor s ním tedy určitě ví, kam za ním zajít," myslí si Příkazský.

Asistent poslance Růžička redakci Znojemského deníku Rovnost sdělil, že zájemci o případnou schůzku s poslancem Gabrhelem si již nyní mohou kontakt dojednat. „Buď prostřednictvím e-mailu vlastimil.gabrhel@email.cz nebo prostřednictvím telefonu na čísle 604 243 099," sdělil Růžička. Jak dodal, v kanceláři bude již brzy buď on, nebo přímo Gabrhel.

Poslaneckou kancelář najdou zájemci na adrese Dělnická 1436/22, kde nyní sídlí Okresní výkonný výbor ČSSD.