Obec se zhruba tisícovkou obyvatel už chystá pozemky na jejich výstavbu. Strachotičtí tak chtějí uspokojit velkou poptávku po bydlení. „Žádostí o bydlení v obci je spousta, nestačíme je ani uspokojovat. Zájem o bydlení mají především místní lidé, ale také z okolí,“ řekl starosta obce Luděk Müller.

O klidné lokalitě v blízkosti okresního města uvažuje i Jan Přikryl ze Znojma. „Sehnat bydlení přímo ve Znojmě je téměř nereálné a nabídky jsou předražené. Už se s manželkou poohlížíme o možnostech bydlení v okolí. V Strachoticích je příroda i kompletní služby a do Znojma za prací je to dvacet minut cesty,“ zvažuje nové místo k bydlení Přikryl.

Dokončení Jubilejního parku, rekonstrukce Staré školy u Louckého kláštera nebo průtah Oblekovicemi. Znojemští plánují pro letošní rok investice v rekordní výši 240 milionů korun. Vizualizace.
Rekordní investice: znojemští schvalují rozpočet se schodkem, mají naspořeno

Dva velké pozemky pro výstavbu nových domů začnou Strachotičtí připravovat v jihozápadním okraji obce. „Chystáme se na jejich zasíťování a vybudování komunikací. Lokalita je v krásném terénu s výhledem do přírody,“ uvedl starosta Müller s tím, že předpokládaná cena metr čtvereční pozemku by se pohybovala kolem devíti set korun.

Nové rodinné domy už vyrůstají v Strachoticích například v lokalitě za hřištěm.