O akci informovala Znojemská radnice. „Ve čtvrtek třetího prosince bude ve Znojmě v době od devíti hodin ráno do pěti odpoledne kvůli nezbytným opravám uzavřena část ulice Vídeňské. Jedná se o část hlavního tahu směrem na Vídeň," sdělila mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková.

Přesněji jde o úplnou uzavírku silnice první třídy číslo 38 v úseku začínající od křižovatky s ulicí Dyjská a končící před křižovatkou s ulicí dr. Milady Horákové. „Bude se tam opravovat silnice po rekonstrukci vodovodního řadu, kterou dělníci provedli vloni v místě před křižovatkou s ulicí Na Kolbišti ve směru z centra města," přiblížila Pastrňáková.

Objížďka pro nákladní auta nad 3,5 tuny povede obousměrně od kruhového objezdu na Mariánském náměstí přes ulice Rooseveltova a Suchohrdelská, dále na Družstevní a Brněnská a dále až na křižovatku s ulicí Dukelských bojovníků, kde objízdná trasa končí. Délka objížďky je cca 3,5 km.

„Osobní auta budou jezdit obousměrně od Mariánského náměstí přes Rooseveltovu, dále po ulici 28. října a dr. Milady Horákové až na křižovatku s ulicí Vídeňská, kde objízdná trasa končí. Délka objížďky je necelé dva kilometry," zakončila mluvčí radnice.