Na turnaj se tak mohou přihlásit i lidé bez golfových zkušeností. „Určitě bychom našli nějakého volného golfistu, kterého bychom k negolfistovi přiřadili. Většinou si ale golfisté nebo naopak negolfisté někoho přivedou,“ usmála se Jelínková.

Úvodní turnaj se hraje na rány na devět jamek a počítá se lepší rána. Do prázdnin je na těšetickém golfovém hřišti naplánováno ještě pět turnajů. Po prázdninách se mohou milovníci tohoto sportu těšit ještě na další dva turnaje.

Hudbu, rap, breakdance, graffiti a skateboarding nabídla první květnová sobota ve znojemském skateparku. Konal se tam Street JAM.
Skejťáci spojili ve Znojmě sport, hudbu, tanec i výtvarná díla. Na Street JAMu

Na konci dubna uspořádali příznivci golfu Den otevřených dveří na těšetickém hřišti. „Přišlo šestadvacet zájemců o golf, z nichž si někteří domluvili s trenérem Stanislavem Jelínkem výukový kurs golfu,“ řekla Jelínková.

Golfový areál Královská vinice Těšetice, jak zní oficiální název, má znormované veřejné hřiště s devíti jamkami. „Jezdím tam rád, protože je to blízko Znojma. Je to pro mě nejlepší relax na vyčištění hlavy. A golf se hraje v krásném prostředí,“ svěřil se častý návštěvník hřiště Zdeněk Gaja.

Těšetické golfové hřiště je nyní otevřeno každý den od devíti hodin do sedmi hodin do večera.

Sbormistr Jan Svoboda.
Třetí Cantamus Urbi se blíží. Ve Znojmě zazpívají Norové