Hodnotitelská komise letos v devíti kategoriích posuzovala 169 výrobků od 46 místních výrobců. Ocenění Regionální potravina získá vítěz v každé kategorii na čtyři roky.

Nepořádek u kontejnerů. Ilustrační foto
Znojemští kritizují nepořádek u kontejnerů. Město proto uvažuje o polopodzemních

Porota letos v dalších kategoriích k ocenění nominovala uzený špek z boků z produkce Bedřicha Vlacha, švestkovou paštiku s rumem a tymiánem z produkce společnosti e-jidlo.cz, ,dlouho zrající kozí sýr z produkce Markéty Palánové, kozí mléko Sedlák z produkce Evy Sedlákové, koláč ze skanzenu z produkce Martiny Hamošové, zákusek větrník z produkce společnosti JK Cukrárna, Tuřanskou zelnou šťávu z produkce Agra Brno-Tuřany a bramborové lokše s makovo-povidlovou náplní z produkce společnosti Pekařství Křižák.