4. 6. Až dva tisíce korun ročně navíc může stát domácnosti vaření a vytápění plynem. Plyn podraží od prvního července. V lednu podražila i voda a elektřina.

5. 6. Pouhá pivní láhev stačila pětadvacetiletému mladíkovi, aby od obsluhy benzínky ve Vémyslicích získal čtyřicet tisíc korun. Přepadl ji ve čtvrtek.

6. 6. Téměř sto dvacet milionů korun putuje na Znojemsko z regionálního operačního programu. Evropské dotace pomohou s novými hotely a penziony či opravami silnic. Znojmo díky nim představí zvukové průvodce či ponocného.
6. 6. Nového sklepmistra má třetí největší vinařství na Znojemsku - Modrý sklep v Novém Šaldorfě. Stal se jím Antonín Koníček, dosavadní hlavní technolog vinařství. Vinařství vedl třicet let Stanislav Zábojník, který odešel do důchodu.
6. 6. První půllitry piva začali ve dvě hodiny roztáčet obsluhující u stánků v areálu pivovaru Hostan. Kromě tradičních soutěží se návštěvníci mohli pobavit u vystoupení kapel Mňága a Žďorp, Tublatanka nebo zpěvačky Petry Janů.
6. 6. Skokem z hráze vranovské přehrady ukončil svůj život muž, podle neoficiálních informací učitel z rakouského Retzu. Sebevrah skočil z hráze směrem na betonové výpustě. Výška hráze ode dna přehrady je přitom skoro padesát metrů.

9. 6. Drtivá většina škol ve Znojmě a zhruba polovina na celém Znojemsku zůstala dnes zavřená. Učitelé stávkují za vyšší platy i více peněz na školní pomůcky.

10. 6. Osmnáct měsíců za mřížemi a čtyři roky bez řízení auta. S takovým verdiktem odešel od soudu třiapadesátiletý Zdeněk Čermák z Třebíčska. Ten vloni srazil na přechodu na Pražské ulici dvě školačky, ty podlehly zraněním hlavy.

11. 6. Nová nástupiště, moderní zabezpečení, zbrusu nové konstrukce viaduktu přes Vídeňskou ulici a šatovského železničního mostu přes Dyji začali chystat stavaři na znojemském nádraží a na trati do Šatova. Tu do listopadu příštího roku kompletně opraví za jednu miliardu a dvě stě třicet milionů korun.
11. 6. Nejlepším městem pro podnikání je na jižní Moravě Znojmo. Vyplynulo to z krajského kola soutěže Město pro byznys pořádané týdeníkem Ekonom.

16. 6. Hřiště na beach volejbal, multifunkční hřiště, ale především klubové zázemí pro vodáky a další děti, které nechtějí jen sedět doma u počítačů. To jsou vize sedmnáctimilionového projektu představitelů vodáckého oddílu Neptun Znojmo. Ti chtějí bývalou vodárnu pod přehradou přebudovat v klubový objekt.

17. 6. První studenti mají za sebou státní bakalářskou zkoušku, pod níž bude, jako místo jejího splnění, napsané Znojmo. Prvních osmasedmdesát studentů nastoupilo do Soukromé vysoké školy ekonomické v roce 2005, k závěrečným zkouškám bakalářského studia se jich nyní dostalo šestačtyřicet.
17. 6. Znojemští zastupitelé schválili takzvanou suchou vyhlášku, podle které lidé nesmí pít alkohol na vybraných veřejných místech.

19. 6. Revolucionáři z moravských vinařských sklepů, sdružení pod výzvou Vize 2008, neuspěli. Při jednání valné hromady Svazu vinařů se jim nepovedlo změnit staré stanovy a vyměnit tak i vedení organizace.
19. 6. S dvanáctiletým trestem odešla od brněnského krajského soudu pětačtyřicetiletá Silvie Puškášová ze Džbánic. Ta si vloni u kartářky Sarah Žirovnické objednala vraždu muže. Směnku na půl milionu podepsala vlastní krví.

21. 6. V Banticích vznikl bazén s takzvanou biotopovou čističkou. Cena vstupného pro děti bude dvacet korun, dospělí zaplatí nejvýše dvojnásobek.

23. 6. Přes tisíc lidí našlo o víkendu cestu na druhý ročník znojemského rockového festivalu Wake Up. Při dvoudenní akci se na pódiích u Louckého kláštera vystřídali třeba Vilém Čok, Čankišou či koncertní verze muzikálu Vlasy.

24. 6. K celostátní stávce se připojili strojvůdci Českých drah. Na Znojemsku se hodinu po poledni zastavili čtyři vlakové soupravy. Kromě strojvůdců symbolicky stávkovaly i školy, zdravotníci vyvěsili informační plakáty.

24. 6.
Hodinová průtrž mračen přepadla kolem třetí hodiny odpolední Znojemsko. Vyschlá půda nestačila déšť vsakovat a valící se voda tak na Kuchařovické ulici ve Znojmě podemlela svah. Následný sesuv půdy zavalil tři garáže.

25. 6. Čtyři a půl roku vězení a ústavní léčení k tomu vyměřil znojemský soud muži, který se letos v březnu pokusil znásilnit dvě ženy. Zhruba dvacetileté dívky vždy povalil na zem, svlékl a osahával. Nakonec ho ale vždy někdo vyrušil.

27. 6. Naprostým fiaskem končí ve Znojmě historicky první Meruňkový týden. Téma trhů připomínaly jen kreslené obrázky na stáncích. Celý týden proplynul bez skutečných meruněk, navíc i bez diváků u časově nevhodně vytvořeného programu a prakticky bez jakéhokoliv zboží na stáncích. Po zpackaném týdnu chce město rozvázat smlouvu s pořadatelskou agenturou Bergan z Brna.

30. 6. Moravský Krumlov patřil po tři dny vozatajským závodům. Letos možná naposledy. Organizátorům dochází síly i sponzoři. Ubylo i diváků.
30. 6. Vinařskou padesátku ovládl Mlynář. Třetí největší cyklistický závod v České republice zdolal v nejrychlejším čase Zdeněk Mlynář, a to za hodinu a jednatřicet minut. Nechal tak za sebou téměř patnáct set cyklistů a cyklistek.