1.2. Gaunerům končí snadný život. Jednotka operativního zásahu znojemské městské policie nastupuje prvního února do své první služby.
1.2. Z bioplynové stanice ve Velkém Karlově, kterou provozuje společnost Zevo, uniklo dvě stě padesát kubíků hnojiv. Policie šetří, zda nešlo o sabotáž.
1.2. Plavec Tomáš Melichárek zlomil národní rekord na pětikilometrové trati. Stalo se tak v pardubickém bazénu, kde se konalo mezinárodní Mistrovství České republiky v dálkovém plavání.

2.2. Ohrožené školy otevřou i v září. Letos přišlo k zápisům do šesti základních škol ve Znojmě a okolí téměř čtyři sta dětí. Je to o padesát dětí více než loni.
2.2. Na dva měsíce do vězení si půjde sednout čtyřiadvacetiletý muž, který napadal v domě svoji matku a bratra. Nerespektoval ani policejní vykázání.

4.2. Lidé mají za sebou první měsíc placení poplatků. Praktičtí lékaři se s problémy setkávají výjimečně, znojemská nemocnice z automatů vybrala milion.

5.2. Ministerstvo zdravotnictví vydalo takzvané hlukové mapy. Podle nich vede Znojmem jedna z nejhlučnějších silnic jižní Moravy. Pomůže až obchvat.
5.2. Starosta Jevišovic Oldřich Kukla skončil po osmnácti letech ve funkci. Odvolali ho zastupitelé kvůli špatné komunikaci. Novým starostou je Pavel Málek.

6.2. Kvůli omylu výrobce chemikálií přišel Jaroslav Dolský z Konic o vinici. Svůj vinohrad chce znovu vybudovat.

7.2. Posezení u kávy, v ochozu Vlkovy věže s výhledem na město, chce lidem nabídnout podnikatel Milan Trojan. Město vybralo jeho záměr na oživení Radniční a Vlkovy věže ze dvou předložených nabídek.

8.2. Více informací o volných městských bytech a více peněz do městské kasy. Takový by měl být výsledný efekt nového způsobu přidělování městských bytů. Jde o obálkovou metodu.

11.2. Dopřát si hřejivých slunečních paprsků u Jadranu a platit přitom méně peněz za zájezd. Takovou možnost nabízí důchodcům nová aktivita představitelů znojemské radnice. Město vyčlenilo z rozpočtu milion korun na každoroční pobyty u moře.

13.2. Osm pokojů, které vypadají jako garsonky, dva větší pokoje pro matky s více dětmi, kuchyň, prádelna a společenská místnost. To vše nabízí nově otevřený Domov pro matky v tísni. Náklady na stavbu se vyšplhaly k devíti milionům.
13.2. Pár místních lidí a jeden majitel pozemku z Brna brání vybudování kanalizace ve Vranovské Vsi. Tvrdí to její starosta. Ve hře jsou soukromé pozemky. A samozřejmě peníze za ně. Výsledkem je skutečnost, že některé rodiny platí až šestnáct tisíc korun ročně za septik. Změna je v nedohlednu.

14.2. Přes Hevlín a rakouské Laa jezdí, od vstupu Česka do Schengenu, až o polovinu nákladních aut více, než dříve. A to přesto, že především vyšším kamionům brání v průjezdu nízké střechy nad bývalými celnicemi.

15.2. Neznámý vandal si nevhodně zašpásoval na účet obyvatel Znojma. Přes noc totiž namaloval na stromy v aleji městského parku červené pruhy. Takové označení na stromech si přitom lidé spojují s jejich kácením.

18.2. Na padesát studentů znojemské Soukromé vysoké školy ekonomická začíná chystat své bakalářské práce. V červnu škola zažije své první státní zkoušky a v červenci promoce.

19.2. Dvě skleněné schránky, které specializovaná firma našla v listopadu loňského roku pod poškozenou kopulí kostela ve Starém Petříně, obsahovaly dokumenty starší více jak sto let.

20.2.
Bagr narazil na leteckou pumu. Ta explodovala. Řidič vyvázl s lehkým zraněním. Výjimečná událost se stala při výkopových pracích poblíž areálu sběrného dvora mezi Znojmem a Dobšicemi.

22.2. Pořádek v městských domech i v úředních záznamech o počtu obyvatel jednotlivých bytů chce udělat znojemská Správa domovního fondu. Na nástěnkách v městských domech visí velké papíry s upozorněním, aby nájemníci vyklidili do konce února všechny věci ze společných prostor a výzva, aby do stejného data nahlásili, kolik osob v bytě žije.

25.2. Půl roku nebude zasedat zastupitelstvo v Korolupech. Ze sedmi zástupců obce opustili tři své funkce. Podle jedné z odstoupivších, stojí za rozpadem jedna žena a osobní vztahy.

26.2. Do oběti bodali jako smyslů zbavení. Jen kvůli tomu, aby barmanovi sebrali po hrůzném činu necelých pět tisíc korun. Řeč je o dvou sedmnáctiletých mladících z Vietnamu, kteří loni v červnu ubodali ve znojemské herně pětatřicetiletého krajana. Brněnský krajský soud je poslal na sedm a šest let do vězení.

27.2. Po zimní přestávce a rok po slavnostním zahájení první stavby silničního obchvatu Znojma se na osychající staveniště vracejí dělníci. Stále však mohou pracovat jen na polovině zamýšleného úseku. Zbytek blokují spory o vyvlastnění.