Velkou část hostů tvoří právě fotografové ze všech koutů naší země. V Dobšicích se opět setkali, aby ukázali své nejlepší fotografie, které pořídili na mobilní telefony. „Za ty roky, co sem jezdím, jsem zde neviděl špatnou fotku. Kdysi jsem tvrdil, že je jedno, čím člověk fotí, a tyto fotografie to jen dokazují. Jsou tady nádherné věci, i když je cvakali těmi zatracenými mobily. Jsou prostě fotografové,“ konstatoval při zahájení výstavy OVARt Blažek.

Lidé se baví, často se vzájemně fotí a loví nejhezčí záběry z příjemného večírku. Znojemská kapela Pepy Barneta Sešup lidi přinutí tančit. Vše zkoumavým zrakem pozoruje organizátor akce, znojemský fotograf Přemysl Dufek. „OVARt je to sedmý, ale celkově je to už sedmnáctá výstava fotografií. Vystavují různí fotografové, někdy celý fotoklub. Nyní vystavují mobilkáři. A proč jsou tady? Asi zázrak,“ směje se Dufek.

Jak dodává, setkávání s přáteli fotografy jej naplňuje. „Je to přeci jen jiné než virtuální kontakt,“ je přesvědčený Dufek.

Znojemský městský pivovar vede třiačtyřicetiletý rodák z Brna Miroslav Harašta.
Šéf pivovaru: V ležáckém tanku máme raritu. Má speciální chmel a vinnou kvasnici

Mezi fotografy se otáčí se svým aparátem i Štěpánka B. Tečka ze skupiny Mobilní fotografie cz/sk. „Fotím zrcadlovkou i mobilem. Mobil je větší divočina. Dnešní mobily dokážou spoustu věcí. Mám mobil osazený čočkou od firmy Zeiss. Kvalitu zrcadlovky ovšem nepopírám,“ svěřuje se usměvavá blondýnka a mizí mezi přáteli u stolu pod fotkami.

Na OVARtu hrál poprvé se Sešupem baskytarista Zdeněk Mařík. „Ty fotky tady jsou prostě nádherný a ti fotografové, to je hrozná banda. Moc zajímaví lidé,“ směje se Mařík. Pivo teče proudem, druhá kapela DneskaNe zaplňuje prostor skvělou muzikou, lidé tančí a skvěle se baví.

Kominík
Kominíci na roztrhání. Lidé čekají i měsíce na kontrolu